Hjem Nyheder Portfolio Natur Portrætter Artikler Links Biografi Kontakt

Portrætter

Nepalesiske billeder
2012

Når man besøger en nyt land med så fremmedartet kultur og traditioner er det selvfølgelig umuligt at forstå dette land til fulde på en 11 dages chartertur med 20 ivrige turister. Det har dog været mit mål at danne mig et så nuanceret billede af det nepalesiske folk som turens rammer lod det realisere. I forbindelse med vores besøg til diverse helligdomme og smukt beliggende hoteller, har jeg bevæget mig væk fra gruppen og forsøgt at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Både for at blive klog på nepalesernes levevis, men ligeledes for at observere, hvorledes hver enkelt reagerer overfor den fremmede jeg for dem uundgåeligt er. Jeg har med glæde erfaret nepalesernes imødekommenhed, der i særdeleshed manifesterer sig i den fortolighed hvormed hver enkelt lader sig fotografere. I Vesten smiler folk oftest til kameraet - spiller skuespil, så at sige. Men her er der ingen Facebook, blot et ønske om at se sig selv portræteret. Gallerierne på denne side indeholder billeder fra min rejse til Nepal 2012. Især galleriet "Nepals børn" konkretiserer med hvilket naturligt udtryk nepaleserne lader sig fotografere.

Alle billeder er taget med tilladelse fra den fotograferede, samt dennes bevidsthed om situationen i det øjeblik billedet er taget. Foruden et fåtal undtagelser har jeg ikke givet betaling for portrætterne. Jeg har konsekvent ladet vedkommende se billederne. Derfor er det min forhåbning, at portrætterne har været hver enkelt til glæde i samme grad som det har været en glæde for mig at tage dem. Jeg håber at kunne dele denne følelse med Dem.

Afslutningsvis er det mit ønske, at gallerierne vækker en interesse for Nepal; et land med mangfoldighed inderfor natur, religion, kultur og etnicitet, der ikke blot lader inspirerer sindet, men ydermere grundfæster en vedholdende, borende trang til på ny at udforske denne vidunderlige verdensdel.


Nepals Børn

Nepalesiske stemninger

Nepalesiske ansigter